Sportpedicure

Sporten wordt een stuk minder leuk, als onze voeten niet goed functioneren.

Hou ze daarom fit en gezond!

Lopen, voetballen, tennissen, fitnessen, volleybal, golfen,….

Voor sporters van elk niveau is het belangrijk om te kunnen sporten zonder klachten.

Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de voeten van sporters heel wat te verduren hebben. De voeten dragen het lichaamsgewicht en tijdens het sporten is die druk nog hoger.

 

Bij hardlopen bijvoorbeeld gaat het om drie tot wel vier maal je lichaamsgewicht! 

 

Daarbij blijven de huid van je voeten en je teennagels niet gespaard. 

 

Om de voeten in goede conditie te houden en veel voorkomende voetproblemen te voorkomen en/of te behandelen kan je bij de sportpedicure terecht. Maar ook als er geen klachten zijn, kan je hier terecht. Het speelt immers een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestaties en bij de preventie van mogelijke blessures.

Sporten is populair en leuk.

De één doet het om lekker in beweging te blijven, de ander doet het beroepsmatig.

Blessures kunnen voorkomen worden door naast een goede warming-up meer aandacht te besteden aan je voeten. Daarbij gaat het om meer dan alleen maar goede schoenen.

Heb je weleens pijn aan je voeten, of last van je knieën, heup, rug of spieren, dan kan het ook gaan om een afwijkende voetenstand, een verkeerd looppatroon of een voetaandoening. Het kan dus meer zijn dan een blaar of een eeltplekje. En dat gaat niet vanzelf over. Sterker nog, hoe langer je die klachten negeert, hoe erger die klachten worden.