Arkada techniek

De Arkada techniek wordt ingezet bij het behandelen van ingegroeide, ingroeiende en allerlei andere tunnelnagels. Het is een zeer recente methode (2011) en uitgevonden door Adrian Arkada. In 2016 had hij al meer dan 4000 behandelingen uitgevoerd.


Deze techniek kan probleemloos uitgevoerd worden bij iedereen (ook kinderen) die een probleem heeft met de kromming (vorm) van de nagels. De enige contra-indicaties zijn het volledig ontbreken van de nagelplaat of een wijdverspreide schimmelinfectie van de nagelplaat. Ook geschikt voor mensen met diabetes en neuropathie.

95 % van de gevallen van ingegroeide nagels, eveneens na eerdere chirurgische ingrepen, kunnen behandeld worden met de Arkada methode. Een correct uitgevoerde behandeling eindigt met de juiste vormgeving van de nagelplaat. De pijn van de ingroei verdwijnt al na de eerste behandeling. 

Werking

Door gebruik te maken van het blokje (toestelletje) wordt de nagelplaat in de juiste vorm gebracht. Door de nagelplaat te stabiliseren met acrylmassa, kan de ingroeiïng of de buisvormige indraai van de nagel verwijderd worden.

Voor deze techniek is er een speciale soort acryl ontwikkeld die het mineraal zink bevat. Hierdoor kan deze toegepast worden bij ontstekingen.

Alvorens de Arkada techniek toegepast kan worden, dient men eerst de speciale Arkada serum TC16 te gebruiken.

De Arkada serum is een combinatie van zuivere collageen met olie van tea tree en glycerine. Collageen zorgt voor de hydratatie en maakt de huid glad en zacht. De tea tree olie (Melaleuka Alternifolia Oil) bestrijdt infectieprocessen en huidproblemen van bacteriële aard. Deze dringt gemakkelijk door de huid door en doodt de anaërobe bacteriën. Glycerine is een hydraterende substantie met uitstekende eigenschappen die ervoor zorgen dat de andere bestanddelen diep in de huid kunnen doordringen.
De arkada serum TC16 regenereert de nagelplaat en het nagelbed. Deze serum kan eveneens gebruikt worden voor de behandeling van de problematische huid en acné!!

Hoelang houdt het effect?

Alles is afhankelijk van de klant. Met de Arkada techniek wordt de nagelplaat gecorrigeerd, de juiste vorm en een natuurlijk uiterlijk gegeven. Wanneer er onmiddellijk na de behandeling geen pijngevoel meer is, is de behandeling correct uitgevoerd. Dit wilt echter nog niet zeggen dat het probleem voor altijd is opgelost. Genetische factoren en verworven afwijkingen aan de voeten, hebben een grote invloed op het terugkeren van het probleem.

De Arkada techniek wordt meestal zonder verdoving uitgevoerd. Om de pijnhinder te verminderen, dient men de arkada serum TC16 minimum 7 dagen voor de geplande behandeling te gebruiken. Na het gebruik van de serum laat de nagelplaat zich gemakkelijk vervormen en wordt het nagelbed elastischer.
Na de behandeling dient men de serum nog verder te gebruiken. In het geval van buisvormig indraaiende nagels blijft, nadat de nagelplaat de juiste vorm heeft gekregen, een sterk spoor in het nagelbed achter. Het gebruik van de serum veroorzaakt de snelle regeneratie van de vervorming die ontstaan is als gevolg van de deformatie van de nagelplaat.